Stand van zaken

Bouw windpark is begonnen

De vergunning van het windpark is onherroepelijk. Dat betekent dat de windmolens worden gebouwd. De werkzaamheden zijn begonnen in januari 2021. Lees meer over de stand van zaken in de nieuwsberichten. Via deze website kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief zodat u automatisch op de hoogte blijft van de voortgang van de bouw en andere ontwikkelingen. 

Mede-eigenaar van coöperatieve windmolen

In totaal hebben 540 Bosschenaren zich ingeschreven op Bossche Windmolen Delen van coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West (BWW). Dit is ruim voldoende om de coöperatieve windmolen op Windpark De Rietvelden (die is gebouwd aan de Graaf van Solmsweg) te financieren. Joep Mol, voorzitter van coöperatie BWW, is tevreden met het resultaat: “Met zoveel leden zijn we een van de grootste energiecoöperaties in Nederland. Ons burgerinitiatief maakt met de coöperatieve windmolen een grote stap in de verduurzaming van ‘s-Hertogenbosch.” Lees meer hierover op de website van BWW.

Omgevingsfonds

Er komt een omgevingsfonds van Windpark De Rietvelden. Daarmee wordt een deel van de opbrengsten van het windpark ter beschikking gesteld aan de omgeving. Hoe het fonds wordt beheerd en waaraan het wordt besteed, bespreken we graag met de omgeving. Inmiddels is er een werkgroep actief met betrokkenen uit de omgeving om het omgevingsfonds concreter te maken. Hier leest u meer over het omgevingsfonds en u vindt daar de verslagen van de overleggen van de werkgroep.

Wie betrokken wil zijn bij de beheer en besteding van het omgevingsfonds, kan zich melden via info@windparkderietvelden.nl