Stand van zaken

Bouw windpark is begonnen

De vergunning van het windpark is onherroepelijk. Dat betekent dat de windmolens worden gebouwd. De werkzaamheden zijn begonnen in januari 2021. Lees meer over de stand van zaken in de nieuwsberichten. Via deze website kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief zodat u automatisch op de hoogte blijft van de voortgang van de bouw en andere ontwikkelingen. 

Mede-eigenaar van coöperatieve windmolen

In totaal hebben 554 Bossche burgers, verenigingen en bedrijven zich ingeschreven op Bossche Windmolen Delen van coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West (BWW). Dit is ruim voldoende om de coöperatieve windmolen op Windpark De Rietvelden (die wordt gebouwd aan de Graaf van Solmsweg) te financieren. Joep Mol, voorzitter van coöperatie BWW, is tevreden met het resultaat: “Met 554 leden zijn we een van de grootste energiecoöperaties in Nederland. Ons burgerinitiatief gaat met de coöperatieve windmolen een grote stap maken in de verduurzaming van ‘s-Hertogenbosch.” Lees meer hierover op de website van BWW.

Werkgroep Omgeving Windmolens

Verder wordt er een Werkgroep Omgeving Windmolens opgezet. In deze werkgroep wordt met de omgeving besproken hoe het omgevingsfonds wordt ingericht. Op 23 juni 2020 is er een tweede bijeenkomst geweest van deze werkgroep. Een verslag van deze eerste bijeenkomst staat op deze webpagina.

Wie betrokken wil zijn bij de beheer en besteding van het omgevingsfonds, kan zich melden via info@windparkderietvelden.nl. Lees meer daarover in dit nieuwsbericht.