Open Winddag: bekijk windmolen Treurenburg van binnen

05 juni 2017

Op zaterdag 17 juni 2017 wordt er een Open Winddag bij windmolen Treurenburg in 's-Hertogenbosch gehouden. Tijdens deze Open Winddag wordt er ook informatie over Windpark De Rietvelden gegeven.

Bekijk de binnenkant van de windmolen

Op zaterdag 17 juni is windmolen Treurenburg in 's-Hertogenbosch open voor publiek, zodat iedereen de kracht van windenergie kan ervaren. Coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West (BWW) en duurzaam energiebedrijf Raedthuys Pure Energie organiseren deze Open Winddag en nodigen u hierbij van harte uit om deze te bezoeken. Dit kan tussen 13.30 en 17.00 uur.
De deur van de windmolen Treurenburg staat deze middag open, zodat u de techniek binnenin de windmolen kunt zien. Ondertussen draait de windmolen gewoon door, dus u ziet live hoeveel stroom er wordt opgewekt. Er zijn mensen aanwezig die u veel kunnen vertellen over de werking van de windmolen. 

Informatie over de nieuwe windmolens

Raedthuys Pure Energie staat tijdens de Open Winddag klaar met informatie over Windpark De Rietvelden. Hoe hoog worden de beoogde windmolens, hoeveel stroom wekken ze op, hoe zit het met geluid en slagschaduw? Bezoekers kunnen uiteraard vragen stellen, deze worden zo goed mogelijk beantwoord.
Daarnaast zijn er visualisaties van de nieuwe windmolens. Deze zijn gekoppeld aan Google Streetview, dus de windmolens zijn daarmee vanaf bijna alle plekken in 's-Hertogenbosch te bekijken, waaronder uw woning – mits Google Streetview bij u in de straat is geweest om foto's te maken.

Informatie over Bossche Windmolen Delen

Coöperatie BWW is een initiatief van Bossche burgers dat actief bij wil dragen aan een versnelling van de Bossche energietransitie. De coöperatie van Bossche burgers zorgt ervoor dat één van de beoogde vier windmolens van Windpark De Rietvelden een coöperatieve windmolen wordt.
Omwonenden en kleine bedrijven uit de omgeving kunnen één of meerdere Bossche Windmolen Delen kopen, worden zo mede-eigenaar van de coöperatieve windmolen en wekken samen en lokaal hun eigen groene stroom op. Meer informatie hierover staat op www.bosschewindmolenwest.nl en ook op de Open Winddag is hierover meer informatie te verkrijgen. BWW is bereikbaar op info@bosschewindmolenwest.nl

Energiecoöperatie 073 en Buurkracht

Tevens aanwezig op de Open Winddag zijn Energiecoöperatie 073 (EC073) en Buurkracht. EC073 is de coöperatieve vereniging die de inwoners van ’s-Hertogenbosch regie en zeggenschap wil geven over de eigen duurzame energieopwekking en het energiezuinig maken van hun woningen, om zo de energietransitie te versnellen. EC073 gelooft dat Windpark De Rietvelden en de windmolen van BWW een positieve bijdrage leveren aan zowel de burgerparticipatie als het versnellen van de energietransitie en zet zich daar dus ook voor in.
EC073 trekt samen op met Buurkracht. Buurkracht brengt bewoners van buurten bij elkaar om samen energie te besparen of op te wekken. Buurkracht helpt (kosteloos) de beste bespaarmogelijkheden te vinden, de buurt te mobiliseren en geeft inzicht in ieders eigen energieverbruik via een persoonlijke pagina op buurkracht.nl. Het idee is dat energie besparen met de buurt voordeliger, makkelijker en gezelliger is dan alleen. De buurt bepaalt samen óf en welke maatregelen ze aanpakken en wordt geholpen door een persoonlijke buurtbegeleider.

Nog meer te doen

Verder staat er een zeepkist vanwaar korte presentaties worden gegeven en iedere bezoeker die wil, kan ook vanaf de zeepkist zijn of haar visie kenbaar maken over het windpark, windmolens in het algemeen of de energietransitie.
Ook is er voor kinderen een met wind gevuld springkussen en kunnen kinderen kleine windmolens meenemen naar huis.

Praktische informatie Open Winddag

Datum: zaterdag 17 juni 2017
Tijd: 13.30 tot 17.00 uur
Toegang: gratis
Locatie: windmolen Treurenburg (Galliumstraat 9, ’s-Hertogenbosch)
Facebook: klik hier
Vragen: mail naar info@windparkderietvelden.nl

En een verzoek aan alle bezoekers: kom, als dat mogelijk is, op de fiets!

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Windpark De Rietvelden? Klik daarvoor hieronder op de aanmeldbutton.