Inschrijving Bossche Windmolen Delen geopend

12 juli 2019

Met ingang van 6 juli 2019 kunnen alle inwoners, verenigingen en bedrijven binnen de gemeente 's-Hertogenbosch lid worden van coöperatie Bossche Windmolen West (BWW) en zo mede-eigenaar worden van de coöperatieve windmolen die onderdeel is van Windpark De Rietvelden. Inwoners, verenigingen en bedrijven kunnen Bossche Windmolen Delen (BWD’s) aanschaffen en zo de duurzame elektriciteit uit de coöperatieve windmolen gebruiken om hun energieverbruik te verduurzamen. Inschrijven voor de BWD’s kan tot 31 oktober 2019 en het aantal beschikbare Bossche Windmolen Delen is beperkt.

Eigen verbruik vergroenen

Door BWD’s aan te schaffen, wekken inwoners, verenigingen en bedrijven samen lokaal hun eigen, écht groene energie op. Deelname aan de coöperatieve windmolen is het meest gunstig als leden hun volledige stroomverbruik omzetten in BWD’s. Wie wil meedoen, kan het beste kijken wat zijn of haar huidige elektriciteitsverbruik is en wat hij of zij verwacht de komende jaren te verbruiken. Deel dat verwachte jaarverbruik (in kWh) door 250 kWh en rond omhoog af: dat is het aantal BWD's dat een lid het beste kan kopen. Een lid van BWW kan maximaal 40 BWD's (ter waarde van 10.000 kWh) aanschaffen.

Terugverdientijd BWD’s circa 8 jaar

De kosten voor BWD’s gaan flink omlaag ten opzichte van de eerdere structuur van Bossche Windmolen West. Afhankelijk van het aantal leden dat BWW eind oktober heeft, zal een BWD ter waarde van 250 kWh tussen 100 en 50 euro kosten. De onderhoudsbijdrage die eerder onderdeel was van de BWD’s vervalt.
Leden delen in de opbrengst van de coöperatieve windmolen via zogeheten energy credits. Dat is een jaarlijkse korting op de energierekening van naar verwachting 13,63 tot 6,81 euro per BWD, afhankelijk van het aantal leden. Daarbovenop krijgen leden een flinke BWW-ledenkorting bij energieleverancier Pure Energie. Zo verdienen leden de kosten van de aangeschafte BWD's in ongeveer 8 jaar terug. Meedoen met de Bossche Windmolen West blijft hiermee vergelijkbaar met zonnepanelen op eigen dak.

Voor meer informatie en de aanschaf van BWD’s: kijk op de website van Bossche Windmolen West.

Wachten op uitspraak Raad van State

Zoals eerder gemeld zijn we in afwachting van de uitspraak van de Raad van State over de beroepen die zijn ingesteld tegen de omgevingsvergunning voor Windpark De Rietvelden. Onlangs liet de Raad van State weten meer tijd nodig te hebben, maar dat ernaar wordt gestreefd uiterlijk 7 augustus uitspraak te doen.