Inloopvierdaagse over coöperatieve windmolen

24 mei 2018

Coöperatie Bossche Windmolen West houdt een ‘inloopvierdaagse’ over deelname aan de coöperatieve windmolen.

Inwoners, bedrijven en verenigingen uit de omgeving van Windpark De Rietvelden kunnen mede-eigenaar worden van de coöperatieve windmolen die onderdeel is van het windpark. Dat kan door lid te worden van coöperatie Bossche Windmolen West (BWW). Hoe dat werkt, legt BWW uit tijdens vier inloopavonden die van 28 tot en met 31 mei worden gehouden.

“De discussie over energietransitie neemt steeds breder vormen aan. Nederland raakt ervan overtuigd dat grote stappen moeten worden genomen om klimaatverandering tegen te gaan”, zegt BWW. “De realisatie van de Bossche Windmolen West is daar een voorbeeld van: zo’n 560 burgers en bedrijven werken samen aan een coöperatieve windmolen op De Rietvelden. Een molen voor en door Bosschenaren die samen groene energie willen opwekken en zo actief willen bijdragen aan een klimaatneutrale stad.”

Vier inloopavonden

De vier inloopavonden worden gehouden op:

  • Maandag 28 mei, SCC Helftheuvel, Helftheuvelpassage 115.
  • Dinsdag 29 mei, Studio MAAS, Maaslandstraat 19a.
  • Woensdag 30 mei, De Slinger, Jan Schöfferlaan 3 (in samenwerking met Buurkracht, Brabant Woont Slim, EnergieNul73 Advies en Reimarkt).
  • Donderdag 31 mei, LAB073, Orthen 63.


Elke inloopavond duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. Er is vrije inloop, bezoekers kunnen tussen 19.30 en 21.30 uur op het tijdstip komen dat zij wensen. Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Korting van 40 procent op stroomrekening

Coöperatie BWW splitst de windmolen op in duizenden stukjes: Bossche Windmolen Delen (BWD’s). Als lid kun je een of meerdere BWD’s kopen en heb je recht op een deel van de stroom die de windmolen opwekt. Als BWW de windmolen gaat bouwen, betaalt een lid op dat moment eenmalig 190 euro per BWD en daarna jaarlijks 9,50 euro onderhoudskosten per aangeschaft BWD. Afhankelijk van de hoeveelheid wind krijgt een lid per BWD ongeveer 250 kilowattuur (kWh) per jaar geleverd. De terugverdientijd van de BWD’s is naar verwachting zes á zeven jaar. Dat is vergelijkbaar met zonnepanelen op eigen dak. De besparing op de stroomrekening is voor leden 40 procent.

Deelname hieraan is mogelijk voor inwoners, bedrijven en verenigingen uit de postcodegebieden 5211, 5212, 5221, 5222, 5223, 5224 en 5231.

Kijk voor meer informatie op www.bosschewindmolenwest.nl