Waar staan we nu

Laatste update: 11 augustus 2020

Start bouw: eind 2020 of begin 2021
De vergunning van het windpark is onherroepelijk. Dat betekent dat nu de bouw van de windmolens wordt voorbereid. De bouw begint eind 2020 of begin 2021. De precieze planning moet nog worden afgestemd. Lees meer hierover in dit nieuwsbericht. Via onze nieuwsbrief en website houden we u op de hoogte van de voortgang van de bouw.

Mede-eigenaar van coöperatieve windmolen 
Op 31 oktober sloot de inschrijving voor nieuwe leden van coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West (BWW). In totaal hebben 553 Bossche burgers, verenigingen en bedrijven zich ingeschreven op gezamenlijk 8084 Bossche Windmolen Delen. Dit is ruim voldoende om de coöperatieve windmolen op Windpark De Rietvelden (die wordt gebouwd aan de Graaf van Solmsweg) te financieren. Joep Mol, voorzitter van coöperatie BWW, is tevreden met het resultaat: “Met 553 leden zijn we een van de grootste energiecoöperaties in Nederland. Ons burgerinitiatief gaat met de coöperatieve windmolen een grote stap maken in de verduurzaming van ‘s-Hertogenbosch.” Lees meer hierover op de website van BWW.

Werkgroep Omgeving Windmolens
Verder wordt er een Werkgroep Omgeving Windmolens opgezet. In deze werkgroep wordt met de omgeving besproken hoe het omgevingsfonds wordt ingericht. Op 23 juni 2020 is er een tweede bijeenkomst geweest van deze werkgroep. Een verslag van deze eerste bijeenkomst staat op deze webpagina.

© Windpark De Rietvelden